Udfordringer

Scanlux havde behov for at skifte platform og CMS, da deres tidligere platform på emballagegrossisten.dk var uopdateret, ikke fungerede efter hensigten og desuden indeholdt en række fejl og mangler.

Et af succeskriterierne for projektet var således at skabe en fuldt funktionel B2B-webshop, hvor succesen af return-of-investment (ROI) kunne måles. Desuden skulle sitet overgå til det langt mere moderne domænenavn scanlux-flexible.dk. 

Agilt projekt med flere sprints

Sådan forløb processen

Design og UX-workshop

Inden projektarbejdet for alvor blev skudt igang, holdt vi en givende workshop, hvor vi sammen med Scanlux kom rundt om alle aspekterne af det ønskede færdige produkt. Vi blev blandt andet enige om mange af de grundlæggende elementer, der er vigtige for hjemmesidens struktur - blandt andet designsprog, typografier, visuelle virkemidler og ikke mindst arbejdsprocessen.

Sprint 1-3: Forside, globale elementer og indhold

I de første tre sprint holdt vi fokus på at få udviklet forsiden og de globale elementer såsom header, footer og navigation, hjemmesiden skulle bygges op af, samt konceptet for de forskellige indholdssektioner. Med det på plads havde vi et godt fundament for at skabe resten af hjemmesiden, som både vi og Scanlux kunne stå inde for. 

Sprint 4-5: Integration til KeyBalance og e-commerce og permanent indhold

I de to følgende sprints havde vi fokus på at få Scanlux' webside integreret i virksomhedsstyrings-softwaren KeyBalance og e-commerce, så siden, funktioner og ikke mindst B2B-webshoppen fungerede optimalt. Desuden foretog vi omfattende tilpasninger af det permanente indhold til kontakt-siderne og siderne 'Om os' og 'Mine sider'. 

Sprint 6: PageSpeed og live

Lige inden der trykkes på 'live'-knappen, havde vi i 6. og sidste sprint fokus på at optimere performance af hjemmesiden, herunder selvfølgelig sikre en høj og effektiv PageSpeed. Desuden sørgede vi for at teste og kvalitetssikre hele opsætningen, så den nye webside fungerede optimalt helt fra start. 

Optimering

Kendetegnet ved alle vores projekter er, at vi hele tiden lærer og bliver klogere. Derfor sørger vi også for, at vi gennem løbende opfølgninger får optimeret alle aspekter, så de fungerer bedst muligt. 

Tilpasning af funktionalitet og flow

Se løsningen

For at kunne imødekomme Scanlux' ønske om en meget funktionel B2B-webshop med et toptunet flow til kundernes købsprofiler og et knivskarpt købsflow, udviklede vi sitet i Drupal med et indbygget Drupal Commerce-modul. Udviklingen i Drupal understøtter et godt, professionelt og ikke mindst stærkt CMS, der både er moderne og nemt og gennemskueligt at anvende for kunder og sidens redaktører. Desuden er Drupal en stærk platform til hjemmesider, der har fokus på at performe godt hele vejen rundt. Det er let at skabe gode og personlige brugeroplevelser med platformen, den kan nemt optimeres til at performe godt i forhold til PageSpeed, den er sikker, og både teknisk og on-page SEO kan implementeres, så websiden spiller godt sammen med Googles søgemekanismer. 

Besøg hjemmesiden

Løsningen er en toptunet, funktionel og tidssvarende webside

Med udviklingen af den nye Scanlux-hjemmeside i Drupal fik virksomheden en rigtig flot og ikke mindst funktionel side, som både de selv og deres kunder kan gøre brug af i mange år frem.

Hjemmesiden er moderne og skarp, og den udtrykker virksomhedens værdier hele vejen igennem. Med det store fokus på blandt andet at skabe gode brugeroplevelser og integrere korrekt SEO, har Scanlux fået en hjemmeside, der både performer langt bedre og bliver anerkendt af søgemaskinerne, hvilket skaber stor værdi for virksomheden. 

Elegant skrifttype fremhæver virksomhedens professionalisme

Med valget af den elegante skrifttype Raleway til hjemmesidens tekster, får hele hjemmesiden et meget professionelt udtryk. Fontens bløde men diskrete udtryk giver derudover hjemmesiden et strejf af lethed, hvilket kan overføres til virksomhedens store fokus på miljø og klima.

Den forholdsvis neutrale skrifttype rummer alligevel en smule mere personlighed end de mere gængse skrifttyper, og derfor er den et oplagt til en professionel og seriøs virksomhed som Scanlux, der gerne vil gøre opmærksom på de grundlæggende værdier gennem al deres kommunikation. 

Kendt og afprøvet design tilpasset virksomheden

Scanlux' primære formål med at opdatere deres hjemmeside var at skifte til en ny og mere passende platform, og det gav derfor god mening at tage udgangspunkt i et standardtemplate, da vi skulle designe sitets visuelle udtryk.

Ved at tage udgangspunkt i et kendt og afprøvet design, kunne vi tilpasse designet, så farver, logoer og så videre passede til virksomheden og gjorde websiden personlig. På den måde havde vi god tid til at holde fokus på den store opgave, der ligger i at skifte en webside til en helt ny platform, og vi kom derfor langt for få midler. 

De gennemgående farver på websidens sektioner, tekst og bokse er således nøje udviklet ud fra de farver, der er i Scanlux' logo. Det giver både et ensartet og professionelt visuelt udtryk, som kunderne til enhver tid kan genkende. 


Click to select or upload image

Det siger Scanlux

Vi er rigtig glade for den nye hjemmeside, Komunikado har udviklet til os. Vi har fået opdateret vores platform og CMS, og vi har fået udviklet en fuldt funktionel B2B-webshop, der har øget både vores organiske trafik og engagement rate. Vi er fuldt tilfredse med det leverede produkt.

Scanlux A/S